dimarts, 22 de gener del 2019

KAMISHIBAI

KAMISHIBAI:

Resultado de imagen de kamishibaiVam començar a parlar-vos sobre el Kamishibai, però no us vam dir que era i de on prové. Doncs bé aquí us deixem un petit resum:

Kamishibai, en japonès, vol dir "teatre de paper".
És una forma d'explicar contes molt popular al Japó. Sol estar dirigit a nenes i nens petits que van a gaudir-ne en grup. També és utilitzat com a recurs didàctic. Està format per un conjunt de làmines que té un dibuix en una cara i text en l'altra. El seu contingut, generalment en forma narrativa, pot referir-se a un conte o a algun contingut d'aprenentatge.

Com el text està a la part posterior de les làmines el kamishibai sempre necessita un presentador o intèrpret que llegeixi el text mentre els espectadors contemplen els dibuixos.

La lectura del kamishibai es realitza col·locant les làmines en ordre sobre un suport, teatret de tres portes que es diu "butai", de cara a l'auditori, i lliscant les làmines una rere l'altra mentre es llegeix el text.

Com vam comentar, l'Anna. C va ser la que després d'una reserva al Pinterest, buscant idees sobre com representar el conte, va trobar el Kamishibai i la idea de fer-ho. 
Vam posar-ho en comú i ens va agradar moltíssim, des d'aquell moment vam iniciar el projecte del Kamishibai, o com diu la Núria:
 el "Kawasaki"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada