dilluns, 13 de maig del 2019

IMPLEMENTACIÓ ALS DAUS

ELS DAUS:
Avui hem implementat als Daus, i ha sigut una experiència molt maca. Ens faltava l'Anna que no ha pogut venir per compromisos personals però tot i així la Fadwa ens ha ajudat a passar les làmines del Kamishibai!! 
D'avui no tenim fotos perquè no ens han deixat fer-ne. Com que era l'últim estàvem més tranquil·les i s'ha notat a l'hora d'explicar el conte
Ens acomiadem d'aquest blog per iniciar un de nou, amb un nou projecte i noves companyes!! 

divendres, 25 de gener del 2019

CAN SERRA


CAN SERRA:

Bon dia!!! Avui comencem una miqueta més tard que ahir però amb moltes més forces, ja que ahir després d’haver arribat a l’institut una mica disgustades amb el nostre primer dia d’implementació, no sabíem si realment ens motivava tornar a repetir el conte de la mateixa manera o amb el mateix material com a suport. És per això que vam decidir modificar el KAMISHIBAI, fent-li uns retocs. Vam anar corrents al basar per comprar materials i vam pensar un altre idea, un cop comprat vam repartir la feina i just quan acabem a començar entra la Núria amb l’Àlex i ens diuen que NO! Un contundent NO. Ens van animar dient-nos que el que havíem realitzat era un bon treball, una bona feina. El KAMISHIBAI els hi agradava molt i estaven molt contents amb els resultats que hem obtingut, després d’una bona estona de reflexió vam arribar a la conclusió de que tot el que ens deien era pel nostre bé. 
I així va ser, vam dedicar les dues hores a practicar una i un altre vegada el conte, explicar-lo d’una forma més pausada com ens havíem recomenat, amb més entonació segons el moment, amb cares més expressives, de totes les maneres possibles. 
I avui ha estat súper bé, ho hem explicat moltíssim millor que ahir. Ens ha tocat fer-ho a l’escola bressol Can Serra situada a Cardedeu, molt aprop del nostre institut. 
Aquí adjuntem una foto de Can Serra: 

Ens han felicitat per la bona implementació, el material els hi ha agradat molt i els infants han participat de manera activa en les activitats plantejades. 
Tal i com vam fer ahir, adjuntem fotos perquè veieu com gaudien els infants 
Van agafar en Kiwi i van poder jugar amb ell










dijous, 24 de gener del 2019

PETITS ARTISTES

1er dia d'implementació- PETITS ARTISTES:

El nostre primer dia ha sigut a l'escola bressol de Cardedeu els Petits Artistes. Com a primer dia no ha estat malament, no ha estat genial però hem posat les nostres forces en conjunt per poder fer-ho el millor possible. Els infants estaven contents i es mostraven molt alegres. Per part dels mestres ens van comentar alguns aspectes a millorar, aspectes que creien que ens podrien anar molt bé de cara a la pròxima implementació. 

Aspectes a millorar:

  • Teníem masses planells i això fa que els infants es despistin 
  • Que expliquéssim el conte més pausades 
  • Més plomes per a tots els infants
  • Coordinació del grup

Aspectes que han agradat molt:
  • Les dues activitats complementàries 
  • La variació del conte
  • El Kiwi, el peluix que vam realitzar

- FOTOS DEL PRIMER DIA:





dimecres, 23 de gener del 2019

1er DIA

1er DIA:

Bon dia!!!! Bon dia!!!! Bon dia al dematí, la lluna s’amaga... bon dia a tots!!
Avui estem a punt a les 07:30h a l’institut, totes quatre estem nervioses perquè és el primer dia i no sabem com anirà. Tenim tot gest per carregar el KAMISHIBAI i marxar però abans repassarem el conte, preparem el material i sobretot esmorzarem!!
Mireu quin esmorzar ens hem preparat! Croissants, cafè i llet amb cacao!





Ara si que si, agafem el KAMISHIBAI i marxem cap a Petits Artistes!



TRANSPORT

COM PODEM TRANSPORTAR EL KAMISHIBAI?

Avui ha sigut un dia tranquil, ja que només ens queda preparar-nos el conte i preparar el KAMISHIBAI per poder-lo transportar. Per començar hem fet el més important preparar-nos el conte, l’han d’explicar dues persones, hem decidit que el primer dia l’explicaran la Mónica i l’Anna.C, el segon igual i el tercer la Gemma i l’Ana.F.
L’ordre de les escoles en que serà explicat:

  • Dia 1: Escola bressol Petits Artistes (Mónica i Anna)
  • Dia 2: Escola bressol Can Serra (Mónica i Anna)
  • Dia 3: Escola bressol Els Daus (Gemma i Ana)
A part d’explicar el conte hem d’interactuar amb els infants, així que hem preparat a part de l’ocell en Kiwi, una farmaciola feta per nosaltres i el llitet d’en Kiwi. 
Mireu que maco a quedat!!:
A més a més, hem pensat idees per transportar caminant o en cotxe el KAMISHIBAI a les escoles bressols. L’Anna fa uns dies va rebre a casa el lot de Nadal i resulta que venia en una maleta amb rodes. Amb aquestes rodes podrem transportar-lo sense problemes, ja que aguanta el pes del KAMISHIBAI.

L’Anna estava molt contenta, mireu!!


HO HEM ACONSEGUIT!

HO HEM ACONSEGUIT:

Després d’estones d’angoixa per por a no arribar a temps, hem aconseguit tenir totes les fustes acabades. Sense haver fet la tècnica del transfer, però vam buscar l’alternativa que millor s’adaptés a la nostra idea, i finalment han quedat molt bé. Hem de dir que no estàvem contentes amb la nostra feina ja que creiem que hauríem d’haver arribat a temps. Ens hem preguntat el perquè?, el com podíem haver-ho fer millor, però no podem tornar enrere i hem hagut d’acceptar que la idea inicial s’ha hagut de modificar.

Som unes cracks!!!!

dimarts, 22 de gener del 2019

BUSQUEM SOLUCIONS

BUSQUEM SOLUCIONS:

Avui ha sigut un dia dur, queden pocs dies per la representació del conte, i no arribem a temps per acabar. 
Resultado de imagen de buscar alternativas
Teníem la idea de fer avui el transfer i que el pròxim un cop estigues sec treure el paper i envernissar però se'ns ha tirat el temps a sobre i hem hagut de buscar alternatives.
Tal i com ens va passar a l'inici del projecte quan volíem fer la gàvia però no era gaire bona idea, vam trobar un altre solució i és la següent:

En comptes de fer el transfer, farem impressió de totes les fotos decidides finalment (12 fotos, 6 planells a doble cara). 

Aquest és un exemple:

Aquí encara està sense enganxar

SEGONA CAPA I DECORACIÓ

FEM SEGONA CAPA I DECORACIÓ:


Avui hem fet la segona capa i l'última al Kashibai per tal de que no hi hagués zones més clares que d'altres. La pintura que hem utilitzat és especial per fusta i té molta pigmentació, així que amb dues capes hi ha hagut suficient.
Per altra banda, l'Anna tenia unes teles per casa molt maques, de tons rosats, i tenen una mena d'estampat floral que ens ha agradat. Així que l'hem realitzat a ma alçada. A sigut l'Anna. C qui la fet, mentre que la resta (Gemma, Mónica i Ana.F) hem pintat amb pinzells petits les imperfeccions que havien quedat de la pintura. 


ELS POMS... DIFÍCIL ELECCIÓ

ELS POMS DIFÍCIL ELECCIÓ:

Avui hem anat a comprar els poms del Kamishibai, els de les portes principals i els de la superior. Ens ha costat molt decidir-nos, però hem pensat que quant més senzill més elegant i pràctic, així que hem decidir posar aquests:
Pomo contemporáneo fabricado en acero inoxidable, con acabado inox mate y 28 mm de diámetro. - REI



PINTEM EL KAMISHIBAI

PINTEM EL KAMISHIBAI:

Ens ha semblat el color perfecta pel Kamishibai. El volem decorar amb algun dibuix senzill. Avui li he donat una primera cap però encara ens falten més, així que el pròxim dia seguirem.

ÚLTIMA CAPA

ÚLTIMA CAPA:
Avui hem volgut donar una última capa als planells que aniran dins del Kamishibai. I ens ha ajudat una nena molt guapa que ens ha visitat per sorpresa, la Queralt; la filla de l'Anna. Mireu-la que treballadora, ajudant-nos a pintar!!💕

CADA COP TÉ MÉS CONSISTÈNCIA

CADA COP TÉ MÉS CONSISTÈNCIA:

Mica en mica el Kamishibai està prenent més consistència, ja el tenim gaire bé tot muntat i polit per poder pintar i decorar. 
Avui hem realitzat els últims tall a les fustes, de la tapa superior. Aquí deixem unes fotos tallant-les amb l'ajuda de l'Àlex.



PERQUÈ TRANSFER?

PERQUÈ HEM DECIDIT EL TRANSFER?
Resultado de imagen de dibujo a acuarela pajaros

Respecta quina tècnica volem aplicar als planells del Kamishibai, estàvem una mica perdudes, ja que no volíem una tècnica que s'utilitza normalment com és la pintura com a aquarel·la o ceres. I després d'haver-ho comentat amb la Núria i l'Àlex, ens han donat la idea de fer-ho en transfer com vam comentar fa unes entrades. La tècnica del transfer és original i de fet varies components del grup no sabien com es realitzava.

Amb ella podrem passar les nostres imatges del paper a altres superfícies, per exemple mobles de fusta, podent així decorar-la al nostre gust. Es tracta d'una tècnica que cada cop està més de moda i que és molt comentada en fòrums i fires de decoració.
Resultado de imagen de tecnica transfer
Ens sembla una tècnica innovador i que creíem que ens quedarà molt bé sobre els planells blancs del Kamishibai.

Com el farem?
Aquí deixem el link

KAMISHIBAI

KAMISHIBAI:

Resultado de imagen de kamishibaiVam començar a parlar-vos sobre el Kamishibai, però no us vam dir que era i de on prové. Doncs bé aquí us deixem un petit resum:

Kamishibai, en japonès, vol dir "teatre de paper".
És una forma d'explicar contes molt popular al Japó. Sol estar dirigit a nenes i nens petits que van a gaudir-ne en grup. També és utilitzat com a recurs didàctic. Està format per un conjunt de làmines que té un dibuix en una cara i text en l'altra. El seu contingut, generalment en forma narrativa, pot referir-se a un conte o a algun contingut d'aprenentatge.

Com el text està a la part posterior de les làmines el kamishibai sempre necessita un presentador o intèrpret que llegeixi el text mentre els espectadors contemplen els dibuixos.

La lectura del kamishibai es realitza col·locant les làmines en ordre sobre un suport, teatret de tres portes que es diu "butai", de cara a l'auditori, i lliscant les làmines una rere l'altra mentre es llegeix el text.

VA PRENENT FORMA

VA PRENENT FORMA:

Avui hem pintat l'altre cara de les fustes, i les hem deixat assecar. 

Ens hem dividit en dos com l'altre dia per tal d'avançar feina. 

Un cop hem pintat les sis fustes, la Gemma i la Mónica van a ajudar a les Annes que estan cargolant les visagres: <<hem de dir que ens ha costat una miqueta, ja que els cargols eres molt petits perquè les fustes són fines>>. 

Hem anat polint les parts del kamishibai que ja estan cargolades per posteriorment pintar sense imperfeccions



dijous, 17 de gener del 2019

XAPA I PINTURA

XAPA I PINTURA:

Avui ens hem dividit en dos, per una banda les dues Annes han començat a muntar totes les fustes que creen el Kamishibai i la Gemma i la Mónica han pintat els planells lliscants de blanc. 

L'Anna talla fusta per fusta amb molta cura perquè han de quedar molt alineades per tal de que obrin i tanquin correctament. L'Ana. F les llima perquè al pintar-les no quedin imperfeccions. 

La Mónica i la Gemma pinten una cara dels planells ja que hem d'esperar a que s'ha sequi.

L'Anna un cop tallades totes les fustes comença a muntar l'estructura però s'adonen de que els hi falten més visagres, així que marxa a comprar-ne més. 

Es fa l'hora, així que demà ja seguirem, més i millor!:




ACABEM TOTES LES FUSTES...

ACABEM TOTES LES FUSTES...

Avui hem finalitzat el tall de totes les fustes. Diferents mides, amplades, altures, etc del conjunt de fustes que formen el Kamishibai. Algunes s'havien de tallar amb molta precisió, i ens ha ajudat l'Àlex. 

Avui hem dedicat les dues hores a acabar-les per tal de seguir el pròxim dia amb la pintura.





PLÀNOLS

PLÀNOLS:

Comencem a realitzar plànols en una mida reduïda de totes les fustes que haurem de montar. 
 Un cop els tenim fet, seguim prenent mides per tallar amb la serra elèctrica o en algun tall molt petit amb serra manual.

Ens ha donat temps de tallar varies fustes.




FEM FOTOS DE CARDEDEU

FEM FOTOS PER CARDEDEU...AMB EN KIWI:

Totes quatre vam anar ahir a fer fotos de llocs que ens han cridat l'atenció de Cardedeu, és una primera presa de contacte amb els paisatges que escollirem pels planells amb la tècnica transfer. Vam donar un volt per l'ajuntament, el mercat municipal, la plaça de l'esglèsia, i hem fotografiat alguns edificis que ens han cridat l'atenció. Un cop hem acabat, a classe hem començat a passar les fotos a l'ordinador. 

Ara que ja tenim una idea dels paisatges que escollirem, hem de fer un guió de les fotos finals i el seu respectiu ordre. I haurem de tornar per fer de nou la foto però amb en Kiwi present, i posteriorment imprimir-les.

SEGUIM ENTRE FILS...

SEGUIM ENTRE FILS...i feltre

Les plomes abans de ser cosides



Avui hem acabat en Kiwi, aquí al costat podeu veure com ha quedat:
←←←←←






L'hem farcit bastant de guata per tal de que quedi atapeït, les plomes estan cosides al cos però es poden moure per donar-li més atenció a l'ocell. 

Per altra banda, mentre l'Anna i la Gemma acabaven en Kiwi, la Mónica i l'Ana. F passen les fotos que vam fer ahir a l'ordinador.